Förlovningsringar, Hur gör man?

Ska du förlova dig? Så väljer du rätt förlovningsring!

Låt oss börja med att säga grattis till kärleken. Vad är väl vackrare än det? Fjärilar i magen, framtidsvisioner och ett hjärta fyllt av kärlek. Med förlovning kommer mycket tankar och planering kring både förlovningen som sådan och framtiden. På Jewellery Safari tar vi dagligen emot par som letar efter den perfekta förlovningsringen och vi har tagit fram ett par viktiga saker att fundera kring vid valet av förlovningsring. Det är trots allt ett smycke du ska bära resten av ditt liv, och kanske även kommande generationer!

Förlovningsring

Vilken stil passar dig?

Tycker du om guld, silver eller kanske roséguld? Vill du ha en ring med diamanter eller utan? Om du vill ha en diamantring, ska det vara en eller flera diamanter och i vilken färg ska de vara? Ska du och din partner ha matchande ringar? Om du inte redan har en tydlig bild över vad du vill ha rekommenderar vi dig med att du börjar kika runt för att finna inspiration. Du finner mängder av inspiration här. Scrolla gärna igenom vår Instagram också och kika på andra jobb vi utfört, ett utmärkt sätt att sätta igång tankarna och drömmarna.

Ta din vardag i beaktning

Det är en god idé att fundera kring din livsstil och vilken ring som passar dig bäst. Om du lever en mer aktiv livsstil så kanske du önskar en ring som inte är ömtålig, utan kanske en enklare ring i ett mycket tåligt material så som platina eller palladium. Exempelvis om du har ett fysiskt arbete eller tränar tungt är det inte att föredra att bära en ring som har diamanter på undersidan, exempelvis som en eternity band. För dig som arbetar inom vården och inte kan bära ringen på ditt finger kan det vara smart att tänka på att du ska kunna bära ringen runt halsen och att den därmed inte ska vara alltför stor och tung, utan kännas behaglig runt halsen. Din levnadsstil spelar in och det är viktigt att du tänker igenom ditt materialval. På Jewellery Safari har vi lång erfarenhet av alla olika material och guidar dig gärna rätt.

Din önskan!

Viktigast av allt är din önskan om den perfekta förlovningsringen, vi vill att du ska bli lycklig och pirrig varje gång du ser ner på den. Vare sig du har en egen ritning, idé eller bara en känsla du vill att ringen ska förmedla är vi övertygade om att teamet på Jewellery Safari kan skapa den perfekta ringen för just dig!

Förlovningsring

Besök oss och hitta din dröm ring

Vi är en modern guldsmedja som tillverkar och formger högkvalitativa smycken med personlig karaktär. Vår profession är hög vi tar oss an din dröm med stort engagemang och omsorg. Vi arbetar med alla ädelmetaller och med alla typer av materialval. Du får personlig service och ditt smycke skapas på plats hos oss i vår studio. Våra kompetenser sträcker dig från guldsmide till juvelinfattning och ädelstensslipning. Vi är övertygade om att vi kan skapa en förlovningsring som uppfyller alla dina drömmar! Välkommen att boka en kostnadsfri konsultation.