Ädelstenar

En safir med dess blå djup, en rubin som brinner av dess röda färg, en smaragd med dess gröna och sprakande färg eller en turmalin i någon av regnbågens alla färger. Oavsett vilken typ av ädelsten du är intresserad av kan vi skapa fantastiska kreationer. Välkommen att boka en kostnadsfri konsultation.

På Jewellery Safari kan vi erbjuda alla typer av ädelstenar på marknaden. Vi har ett stort antal stenar på lager och beställer även utefter dina önskemål. Till oss kan du även ta med din ädelsten så skapar vi ett smycke utifrån dina drömmar. Möjlighet finns för oss att slipa om ädelstenar till perfekta proportioner så att de får perfekt lyster och eld. Vi hjälper dig att skapa ett unikt smycke med en makalös ädelsten som är slipad till perfektion. Vi samarbetar även med Svenska Ädelstenssliperier så att du som kund kan du vara trygg med att din ädelsten är etiskt framtagen. Välkommen till os på Jewellery Safari.

Safir & rubin

Smaragd

Tourmalin

Safir är en ädelsten som framställs ur en mineral vid namn korund. En safir kan egentligen ha vilken färg som helst förutom röd men den allra vanligaste typen av safir är djupt blå och bildas genom att kombinera järn och titan. Safirer finns både naturliga och syntetiska, alltså labbodlade. Denna ädelsten är hård och slitstark vilket gör den utmärkt i alla typer av smycken. Dessutom är den klar och har en fantastisk lyster. En rubin består precis som safir av mineralen korund. Rubinen får sin karaktäristiska röda färg genom kromoxid och den kan vara mer eller mindre röd och det än mängden kromoxid som avgör färgstyrkan. Välkommen till oss för att kika på vårt utbud, alternativt ta med din safir till oss och låt oss tillsammans skapa ett smycke du kommer att använda resten av ditt liv.

En smaragd har en vacker, hänförande grön färg och ger liv åt vilket smycke som helst. Till skillnad från safir och rubin, är en smaragd uppbyggd av beryll. Kristallen har inslag av både krom, vanadium och järn vilket är det som ger stenen dess karaktäristiska gröna färg. Smaragder är i dess naturliga form mycket eftertraktade och därmed även exklusiv. Idag finns det både naturligt och syntetiskt (labbodlade) framtagna smaragder, varav den sistnämna definitivt kan ha samma goda kvalitet som naturligt framtagen smaragd. Stenen är hård, snäppet under safirer och rubiner. På grund av den höga kompetens och erfarenhet vi har på Jewellery Safari kan vi erbjuda slipning så att stenen får den form du önskar, såväl som att den blir klar och gnistrande. En sten du kommer att förundras över varje dag!

Turmalinen är den sten som kan uppvisa flest färger av alla ädelstenar, från svart till mer eller mindre färglös. Det finns även flerfärgade stenar, där den ena aldrig är den andra lik. Dess namn betyder också just det – mångfärgad sten. Turmalinen är en exklusiv färg ädelsten som är relativt hård vilket gör att den är väldigt passande som smyckessten. Turmaliner över 5 carat är väldigt ovanliga och vissa färgnyanser är bland de dyraste ädelstenarna på marknaden på grund av sin vackra färg och sällsynthet. Priserna varierar huvudsakligen utifrån tillgång, efterfrågan och hur unik stenen är. Hårdheten är god och liknar smaragder, vilket gör det möjligt att för oss på Jewellery Safari att erbjuda slipning, så att du får den form och utstrålning du önskar.

Kontakta oss

Smycken är högst personligt och ska spegla såväl din personlighet men också dina drömmar och visioner. För oss är det viktigt att du får den tid du behöver och därför önskar vi att du bokar tid för konsultation. Då kan vi lova att tiden du besöker oss tillägnas dig och dina behov. En konsultation är kostnadsfri och utan förbindelser.

När du besöker oss får du berätta mer om dina tankar, drömmar och vi visar dig gärna kreationer vi tidigare gjort för att ge dig inspiration.

Fyll i uppgifterna i kontaktformuläret så återkommer vi så snart vi kan.

Var god ange ditt namn.
Var god ange ett giltigt telefonnummer.
Var god ange ett meddelande.
Du måste acceptera villkoren.