Frågor & svar

Beställningar

Ja, naturligtvis. I vår studio har man möjlighet att prova de mest populära modellerna av våra ringar.

Det bästa är om du mailar eller ringer oss så guidar vi dig genom hela processen.

Solitärringar går att avbeställa så länge vi inte har beställt diamanten. Vi rekommenderar att man kontaktar oss om man är osäker innan köpet. Eftersom de flesta av våra ringar är specialtillverkade vill vi gärna att man tänker en extra gång innan beställning.

Är du osäker på din ringstorlek rekommenderar vi att du kontaktar din lokala guldsmed, där kan du lätt få reda på den rätta storleken, alternativt att du besöker oss om du bor i närheten. Du är också varmt välkommen att boka en kostnadsfri konsultation. Bor ni inte i Göteborg så kan vi skicka ett ringmått utan extra kostnad hem till er, vi guidar er så att det blir rätt ringstorlek.

Det absolut säkraste sättet är att involvera varandra i ert köp av ringar. På så sett blir det perfekt och man får inga överraskningar när det gäller storleken på ringen. Men vill man överraska sin respektive så är rekommendationen att man några månader innan besöker oss vår studio där man får träffa både guldsmed och juvelerare tillsammans, bara för att titta på smycken samt även passa på att prova lite ringar.

Absolut. Vi erbjuder gravyr på alla ringar, både handgravyr och maskingravyr. All gravyr gör vi själva i vår egen studio.

Självklart! Vi har egna ädelstensinfattare på plats i vår studio vilket resulterar i att vi styr hela processen själva. Vi är en guldsmedja med specialistkompetenser inom smyckestillverkning under ett och samma tak.

Specialdesignade smycken är vårt område. I vår studio använder vi oss av den mest moderna 3D tekniken vid design och form av våra smycken. Alla projekt kommer med en 3D skiss i olika vyer, vi erbjuder även en 3D printad prototyp i plast så att du kan prova och känna på smycket innan tillverkning. På så sett kan vi garantera att smycket blir exakt så som du vill ha det.

Alla våra smycken är 100 procent nickelfria!

De flesta vitguldssmycken har en ytbehandling som kallas för Rhodium. Denna behandling gör vitguldet vitare. Detta lager slits bort med tiden och då kommer vitguldets originalfärg att visas, denna färg är mer stål-/gråfärgad. Vissa utländska smycken har en ton i mässing, vilket många inte uppskattar. Om man vill man undvika detta så bör du tala med din juvelerare och be om svenskt vitguld. Ett bra riktmärke är att vända sig mot guldsmeder som är anslutna till Guldsmedsmästarnas riksförbund, något vi på Jewellery Safari är.

Ja absolut speciellt diamanter över 0.50ct. Dock får man räkna med att inte få samma pris som man köpte den för.

För att avgöra detta måste man titta på utgångsläget av din befintliga design samt vilken stil man tycker om. VI rekommenderar starkt att man vänder sig till en duktig och erkänd juvelerare för att han eller hon kan guida dig på bästa sätt. Många gånger skall man även tänka på de praktiska aspekterna samt vilken typ av ring det är.

Guldringar tenderar att bli repiga med tiden då guld är ett relativt mjukt material och man oftast använder de i vardagen. Platinum å andra sidan är ett hårdare material. Ju hårdare metall desto bättre tålighet gentemot repor. Platinum är svårare att polera upp samt reparera vilket resulterar i att platinaringar är dyrare att underhålla eller reparera, å andra sidan behövs underhållsarbete mer sällan på grund av tåligheten. 

För att undvika detta bör du träffa en guldsmed och juvelerare som har goda kunskaper inom infattning av ädelstenar. Dessa hantverkare kan på bästa sätt designa din haloring så det blir minimalt med mellanrum utan att kompromissa på kvalitet. Du är varmt välkommen att boka in en kostnadsfri konsultation hos oss. 

Alla 18k guldringar har en legering, som består av 75% rent guld och 25% blandat material som koppar och silver. Gulguld består av mer silver och mindre koppar. Denna färg går absolut att få men i Sverige är den mindre eftertraktad då vi handlar mer svenskt rödguld. Denna guldfärg är en varmare ton som är blandning mellan rosé och gulguld.

Inom hela norden!

Inom Sverige varierar det beroende på vilket fraktbolag vi använder och värdet på smycket, men allt mellan 100-500 kr i frakt.

Vi är en guldsmedja som tillverkar alla våra smycken själva i vår egna verkstad. Allt tillverkas i vår studio i centrala Göteborg.

Vår leveranstid varierar beroende på årstid. Men alliansringar tar ungefär 2 veckor och solitärringar mellan 4 till 8 veckor. Vid egendesignade mycken ber vi dig att kontakta oss för uppskattad leveranstid.

Det beror helt och hållet på den design du valt, men allt mellan 2-8 veckor.

Alla våra smycken har en special anpassad transportförsäkring. Så ditt smycke är säkert från att det lämnar oss till att du mottagit ditt smycke.

Vi står för alla kostnader vid eventuell förlust under frakt. Kunden har rätt att få en helt nytt smycke utan extra kostnad.

Vid en eventuell skada av smycket vid frakt står vi för alla omkostnader och ersätter kunden med en likvärdig vara. Mer information om detta hittar du i våra villkor. 

Vi jobbar alltid med 3D skisser samt 3D prototyper av smycket. Kunden får hemskickat en prototyp i exakt replika av det smycket de valt. När kunden har godkänt prototypen har de även godkänt designen på det blivande smycket och på så sett blir det inga överraskningar.

Betalning

Kortbetalning med visa eller Mastercard, PayPal eller Klarna. Swish går även bra. Man kan även betala med kontanter i vår studio om så önskas.

Alla smycken som handlas av oss i Sverige betalas med moms. Samtliga priser på vår webbplats är inklusive moms. 

Vid köp på hemsidan debiteras ditt kreditkort omgående. Vi samarbetar med Klarna vid kortköp på hemsidan.

Ja, via hemsidan kan du om du väljer betalning med Klarna  dela upp din betalning. Du kan även kontakta oss i den fysiska butiken och komma överens om en avbetalningsplan.

Integritet & säkerhet

Ja absolut, alla kunders uppgifter behandlas i enlighet med GDPR. Vi är även stolta medlemmar inom Guldsmedsmästarnas riksförbund och Klockor och smycken branschorganisation. Dessa två föreningar är seriösa branschorganisationer som enbart har godkända och säkra medlemmar.

Return Policy

Alla våra smycken följer lagstiftning om ångerrätten som är på 14 dagar. Vid undantagsfall gäller inte ångerrätten då vi har specialtillverkade smycken som kund har på deras begäran bett oss att inhandla specifika diamanter eller ädelstenar och i specifika mått enligt kunds önskemål och design.

Vanliga frågor kring diamanter

Det är ett laboratorium som utför  certifiering av ädelstenar, alltså gradering av diamanter och ädelstenar. Det är en oberoende part som garanterar stenarnas äkthet och kvalitet.

4C är graderingsunderlag som man behöver för att kvalitetssäkra slipade diamanter.

Clarity = renhet

Color = färg

Cut = slipning

Carat = vikt enhet för ädelstenar

För en mer djupgående förklaring, kolla in vår video om renhet. Du hittar den här.

Slipningen är facetterna en slipad ädelsten har. Bra slipade diamanter och ädelstenar upplevs vackrare.

Ibland kan små mängder föroreningar i diamanter få dem att  lysa upp under UV-ljus. Diamant fluorescens förekommer i cirka 35% av färglösa (vita) diamanter och kan vara svaga eller starka. (Fluorescens är en typ av glöd som uppstår nästan omedelbart efter exponering för UV-ljus).

Vi erbjuder först och främst GIA certifierade diamanter då dessa anses ha de mest kvalitetssäkrade certifikaten på marknaden. Men vi erbjuder även HRD och IGI certifierade diamanter.

Det betyder att orenheten i diamanten inte är synligt med bara ögat, men kan å andra sidan upptäckas med lupp. Eye Clean diamanter är oftast väldigt fina diamanter och är ett prisvänligt alternativ för den som vill ha en vacker diamant men samtidigt till ett bättre pris.

Alla diamanter med GIA certifikat har ett unikt ID nummer som är lasergraverad i diamanten. Säljaren har ett ansvar att säkra upp och kontrollera att ID nummer överensstämmer med certifikatet vid en eventuell försäljning.

Alla våra naturliga vita diamanter är obehandlade, detta intygar i GIA certifikatet. Behandlade diamanter med GIA certifikat har detta undertecknat i certifikatet som medföljer vid köp.

Konfliktfria diamanter är diamanter som inte är inhandlade från konflikt zoner.

Vi ersätter den med likvärdig kvalitet! Eller betalar tillbaka kunden om kunden önskar detta.

Kontakta oss

Smycken är högst personligt och ska spegla såväl din personlighet men också dina drömmar och visioner. För oss är det viktigt att du får den tid du behöver och därför önskar vi att du bokar tid för konsultation. Då kan vi lova att tiden du besöker oss tillägnas dig och dina behov. En konsultation är kostnadsfri och utan förbindelser.

När du besöker oss får du berätta mer om dina tankar, drömmar och vi visar dig gärna kreationer vi tidigare gjort för att ge dig inspiration.

Fyll i uppgifterna i kontaktformuläret så återkommer vi så snart vi kan.

Var god ange ditt namn.
Var god ange ett giltigt telefonnummer.
Var god ange ett meddelande.
Du måste acceptera villkoren.