Naturliga diamanter

Diamanter är kvinnans bästa vän? Eller? Oavsett om Marilyn Monroe hade rätt eller fel är intresset för diamanter fortsatt stort. Många söker kunskap och information på egen hand och hamnar inte sällan på sidor eller kommer över information som är vilseledande. Vi anser att en personlig kontakt som besitter hög profession är av högsta vikt då du köper ditt smycke, vare sig det är en diamantring eller annat smycke. På Jewellery SAFARI har vi mångårig kompetens och hög expertis när det gäller diamanter. Välkommen att kontakta oss eller kom förbi vår härliga studio för en kostnadsfri konsultation.

Diamantens 4 C

Diamanters kvalité brukar benämnas som de 4 C. Det står för colour, cut, clarity och carat. Hos oss får du lära dig grunderna om diamanter och vi går bland annat gå igenom följande:

 • Diamantens 4C. Colour, Cut, Clarity och Carat.
 • Diamantens graderingar och kvalitet.
 • Olika diamantcertifikat, vad de innebär och hur du avgör dess äkthet.
 • Hur olika slipningar ger olika karaktär åt stenen samt vilken slipning som ger stenen mest briljans.
 • Diamantpriser och återförsäljare.
 • Skillnaden mellan manmade diamonds och mined diamonds.
 • Hur du hittar rätt sten för just dig. Vad är viktigt för dig som kund? Ska du ha stenen eller stenarna i en diamantring, armband, halsband, örhängen eller något annat?
 • Innebörden av de internationella termerna R, TW, W, VVS, VS, SI och så vidare.

För oss är det viktigt att du kommer älska din sten, att du känner något speciellt varje gång du ser den. Därför är du varmt välkommen att kika förbi vår studio, boka gärna ett besök innan så att vi kan garantera dig tid när du kommer. Vi lär dig sådant du bör veta innan du väljer din diamant och du får möjlighet att prova, se och känna på olika typer av diamanter, kvaliteter och storlekar.
.

Kolla gärna in vår video om clarity för mer djupgående information. Du hittar den här.

Labbodlade diamanter

På senare år har marknaden för syntetiska diamanter börjat växa markant, inte minst i USA där marknaden är i dagsläget är som störst. Syntetiska diamanter kallas även för labbodlade diamanter eller lab-grown diamonds och är egentligen precis vad det låter, diamanter som man har framställt på konstgjord väg. Labbodlade diamanter skiljer sig varken kemiskt eller fysiskt från naturliga diamanter, det är nämligen samma kristalliserade kol i båda mineralerna. Att framställa syntetiska diamanter är en relativt gammal teknik men man har tidigare bara lyckats framställa mindre kristaller där nyttan endast kommit till pass inom industrin. På senare år har man dock lyckats förfina tekniken så pass att nu kan styra processen och på så vis få större och renare kristaller. Resultatet av dessa framgångar har gjort att det nu blivit ett populärt val inom smyckesindustrin. I dagsläget finns det två varianter av labbodlade diamanter, först ut har vi HpHt som står för high pressure high temperature eller CVD som är en förkortning av Chemical Vapor Deposition. Förkortningen på de två olika diamanterna beskriver tekniken man använt för att framställa diamanten. En av fördelarna med labbodlade diamanter är att de kostar mindre samt att det i många fall även är en etiskt bättre samt mer miljövänlig produkt.

Läs mer om labbodlade diamanter här.

Var smart - använd vårt prisgarantipaket

Hos oss på Jewellery SAFARI arbetar vi på ett transparent sätt när det kommer till priser på diamanter. Därför har vi valt att erbjuda våra kunder prisgaranti på alla diamanter. Hos oss kan du införskaffa din diamant för bästa pris i en fysisk butik av personal som är utbildad inom diamanter. Men vad innebär egentligen vår prisgaranti? Läs mer om det nedan och därefter kommer ni förstå varför ni ska välja att handla det smycke ni drömmer om hos oss.

Detta ingår

 • Vi tar fram bästa diamanten till bästa priset på marknaden.
 • Vi utbildar er inför köpet.
 • Vi genomför en prisjämförelse med de stora marknadsledande sidorna på nätet.
 • Vi matchar priset!
 • Vi designar en personlig ring med er efter er önskemål. Ni är välkomna att vara en del av processen och komma med egna förslag.
 • 3D skisser ingår.
 • Vi 3D printar den ring ni har valt så ni får prova den innan vi tillverkar ett original. Det ger er möjligheten att säkerställa både storlek och form.
 • Vi tillverkar ringen i den valda ädelmetallen.
 • Vi erbjuder exklusiv handgravyr i alla ringar.
 • Vi justerar ringen kostnadsfritt inom 1 år alternativt en kostnadsfri service av er ring då vi rengör och putsar ringen, ser över samtliga diamanter och rhodium behandlar ringen om materialet är vitguld.

Vår erfarenhet är att många som skall handla diamanter försöker utbilda sig inom området innan de gör ett inköp. Därför har vi valt att erbjuda vår expertis till er utan extra kostnad. Vår utbildade diamantgraderare från Antwerpen guidar er på plats eller via mail, tar fram de bästa priserna, jämför med de stora näthandelsidorna och ger er en kostnadsfri offert utan mellanhänder. Vi erbjuder även möjlighet att designa er personliga drömring, vilket självklart även ingår i prisgaranti-paketet. Så låt oss bli din guide till det perfekta diamantsmycket!

Frågor & svar om vår prisgaranti

Vad innebär prisgaranti på diamanten?

Vi är experter på diamanter och därför kan vi erbjuda prisgaranti på alla våra diamanter vilket innebär att oavsett om du hittar en diamant billigare på nätet eller i en fysisk butik, nationellt eller internationellt, så matchar vi priset. Självklart med likvärdigt GIA certifikat.

Hur kan ni erbjuda så bra priser på era diamanter?

Vi har lång erfarenhet i diamantbranchen och har därför också utvecklat ett kontaktnät som gör att vi kan handla alla diamanter för bästa pris på marknaden, utan mellanhänder. Vi anser dessutom att alla diamanter har ett marknadsvärde och prissättning bör därför sättas efter en internationell standard. 

Är de diamanter ni erbjuder i er prisgaranti samma kvalitet som de på de aktörerna på nätet?

Samtliga diamanter vi erbjuder har ett GIA certifikat, och oftast kan vi erbjuda samma identiska certifikat som finns på de stora handelssidorna på nätet som säljer diamanter. Om vi får tillgång till numret som är listat i certifikatet kan vi erbjuda dig just den diamanten och i de flesta fall kan vi även erbjuda ett bättre alternativ för ännu bättre pris.

Hur kommer det sig att ni kan erbjuda exakt samma diamanter?

Generellt sätt så finns i stort sett alla diamanter som du finner på de stora handelssidorna på nätet på olika internationella  databaser. Det innebär att om man har tillgång till dessa databaser så har man tillgång till exakt samma diamanter. Vi har just detta och erhåller de största databaser inom diamanter i hela världen.

Det är första gången jag handlar en diamant kan ni hjälpa mig finna den bästa diamanten för bästa pris samt erbjuda mig prisgaranti?

Ja självklart kan vi det, vi anser att alla kunder har rätt att få bästa pris på sitt köp av diamanter. Tillsammans med oss kan vi jämföra priset på de stora aktörerna och ta fram det bästa alternativet till dig och oftast kan vi även erbjuda ett bättre pris än konkurrenterna .

Jag bor inte i Göteborg men vill gärna handla från er kan ni guida mig och ta fram en diamant samt designa en ring?

Absolut kan vi det, ni kan maila oss eller ringer så bokar vi ett digital konsultation  vi kan även erbjuda skypesamtal. Under mötet lyssnar vi på era önskemål och hjälper er få fram det bästa diamant alternativet för förmånligare pris på marknaden.

Kan ni även erbjuda prisgaranti på ringen?

Ja! I vår prisgaranti ingår ett helhets paket så ja det kan vi göra. Kunden väljer själv om de vill köpa enbart diamanten eller om de vill köpa en helhet inklusive ring.

Behöver jag köpa till någon försäkring för min diamantring?

Jättebra fråga! I jakten på information och rätt pris på diamantringen glömmer man oftast bort försäkrings frågan som är jätteviktig. Oftast täcker hemförsäkringen de flesta ringar inköpsvärde max 50 000kr. Dock rekommendera vi att alltid kontrollera villkoren för er hemförsäkring så ni vet vad som gäller just er. Dessutom har många försäkringsbolag valt att endast ersätta smycken inhandlade i nordiska länder. Vi erbjuder även en smyckesförsäkring till en extra kostnad för lite dyrare ringar.

Kontakta oss

Smycken är högst personligt och ska spegla såväl din personlighet men också dina drömmar och visioner. För oss är det viktigt att du får den tid du behöver och därför önskar vi att du bokar tid för konsultation. Då kan vi lova att tiden du besöker oss tillägnas dig och dina behov. En konsultation är kostnadsfri och utan förbindelser.

När du besöker oss får du berätta mer om dina tankar, drömmar och vi visar dig gärna kreationer vi tidigare gjort för att ge dig inspiration.

Fyll i uppgifterna i kontaktformuläret så återkommer vi så snart vi kan.

Var god ange ditt namn.
Var god ange ett giltigt telefonnummer.
Var god ange ett meddelande.
Du måste acceptera villkoren.