Labbodlade diamanter

Upptäck det mest etiska, miljövänliga och kostnadseffektiva alternativet till naturliga diamanter - labbodlade diamanter! Dessa diamanter är skapade med samma höga kvalitet och skönhet som naturliga diamanter, men under bättre villkor och dessutom till ett mer överkomligt pris och utan att skada miljön. Med vårt stora utbud av labbodlade diamanter och unika prisgaranti kan du välja den perfekta stenen för ditt speciella tillfälle, samtidigt som du känner dig trygg i vetskapen om att du gör ett etiskt val.

Labbodlade diamanter

Labbodlade diamanter är syntetiska diamanter som skapas i en kontrollerad miljö i laboratorier. Dessa diamanter är skapade genom att replikera de naturliga förhållanden som skapar diamanter i naturen, men i en accelererad och mer effektiv process.

Det finns flera fördelar med att välja labbodlade diamanter över naturliga diamanter. För det första är de mer miljövänliga, eftersom de inte kräver gruvdrift och därmed inte påverkar miljön på samma sätt som traditionella diamanter. Dessutom är labbodlade diamanter vanligtvis billigare än naturliga diamanter, vilket gör dem till ett mer ekonomiskt val för många människor.

En annan fördel med labbodlade diamanter är att de är 100% konfliktfria. Detta är en viktig faktor för många människor som vill undvika att köpa diamanter som finansierar våld eller konflikter runt om i världen. Genom att välja labbodlade diamanter kan du vara säker på att dina diamanter inte bidrar till sådana problem.

Labbodlade diamanter är också lika vackra och högkvalitativa som naturliga diamanter. De har samma hårdhet, klarhet och skönhet som naturliga diamanter. Labbodlade diamanter blir för allt fler människor ett självklart val som söker en mer miljövänlig, ekonomiskt fördelaktig och konfliktfritt diamantalternativ.

I dagsläget finns det två varianter av labbodlade diamanter, först ut har vi HpHt som står för high pressure high temperature eller CVD som är en förkortning av Chemical Vapor Deposition. Förkortningen på de två olika diamanterna beskriver tekniken man använt för att framställa diamanten.

Se vår video om labbodlade diamanter här.

Diamantens 4 C

Diamanters kvalité brukar benämnas som de 4 C, det gäller både för naturliga och labbodlade diamanter. Det står för colour, cut, clarity och carat. Hos oss får du lära dig grunderna om diamanter och vi går bland annat gå igenom följande:

 • Diamantens 4C. Colour, Cut, Clarity och Carat.
 • Diamantens graderingar och kvalitet.
 • Olika diamantcertifikat, vad de innebär och hur du avgör dess äkthet.
 • Hur olika slipningar ger olika karaktär åt stenen samt vilken slipning som ger stenen mest briljans.
 • Diamantpriser och återförsäljare.
 • Hur du hittar rätt sten för just dig. Vad är viktigt för dig som kund? Ska du ha stenen eller stenarna i en diamantring, armband, halsband, örhängen eller något annat?
 • Innebörden av de internationella termerna R, TW, W, VVS, VS, SI och så vidare.

För oss är det viktigt att du kommer älska din sten, att du känner något speciellt varje gång du ser den. Därför är du varmt välkommen att kika förbi vår studio, boka gärna ett besök innan så att vi kan garantera dig tid när du kommer. Vi lär dig sådant du bör veta innan du väljer din diamant och du får möjlighet att prova, se och känna på olika typer av diamanter, kvaliteter och storlekar.

Kolla gärna in vår video om clarity för mer djupgående information. Du hittar den här.

Labbodlade diamanter hos Jewellery Safari

På Jewellery SAFARI har vi valt att erbjuda alla våra kunder möjligheten att handla labbodlade diamanter till marknadens bästa pris. Vi har både den kompetens och erfarenhet som krävs för att guida dig i ditt inköp av labbodlade diamanter. För samtliga labbodlade diamanter över 0.30ct medföljer internationella certifikat (IGI). Läs våra frågor och svar för att veta mer om labbodlade diamanter.

För att du ska få en förståelse för priset av labbodlade diamanter finner du prisexempel nedan. Nedanstående prisexempel för labbodlade diamanter med certifikat som motsvarar naturliga diamanter med certifikat.

KaratLabbodladNaturlig
0.30ct D-G ,vs4 500 kr7 200 kr
0.40ct D-G, vs6 500 kr11 800 kr
0.50ct D-G, vs7 500 kr21 500 kr
0.60ct D-G, vs8 200 kr27 500 kr
0.70ct D-G, vs9 750 kr37 500 kr
0.80ct D-G, vs11 800 kr48 000 kr
0.90ct D-G, vs15 500 kr73 000 kr
1ct, D-G, vs16 500 kr95 000 kr
1,2ct D-G20 000 kr138 000 kr
1,5ct D-G, vs30 000 kr200 000 kr

Observera att ovanstående priser är exempel för att ge dig en tydlig bild av marknaden. Exemplen är baserade på motsvarande kvalitet i naturlig diamant och som ni ser blir prisskillnaden allt mer markant när diamanten blir större än 0.80ct.

Frågor & svar om labbodlade diamanter

Ser man någon skillnad på labbodlade och naturliga diamanter?

Nej, man kan varken se skillnad i kvalitet eller visuellt. Det är viktigt att komma ihåg att en syntetisk diamant är fortfarande en diamant. 

Varför köper inte fler labbodlade diamanter istället för naturliga diamanter?

Naturlig diamanter anses fortfarande vara mer exklusiva på grund av att de är mer sällsynta samt att tillgängligheten blir allt svårare då då dessa fynd inte sällan är svåråtkomliga, vilket bidrar till att framtagningen är dyrare. Nyss nämnda faktorer driver priset på uppåt och gör att naturliga diamanter med tiden stiger i pris och behåller sitt värde i framtiden. Labbodlade diamanter är mer inte lika stabila i sitt värde vilket gör att de med tiden eventuellt kan sjunka i pris. 

Anledningar att köpa labbodlade diamanter? Speciellt om det finns risk att diamanten tappar i värde.

Frågan är komplex och flera saker bör tas i beaktning när man går i tankarna att köpa en diamant. Låt oss förklara lite mer kring potentiella värdeförluster.

Exempel 1 - när kunden köper en naturlig diamant

Kunden köper en naturlig diamant om 1ct för 95 000 kr. 8 år senare säljer kunden diamanten på auktion och en diamant som säljs på andrahandsmarknaden säljs ofta för omkring 60 procent under marknadsvärde. Med andra ord kommer kunden få tillbaka omkring 57 000 kr, vilket innebär en förlust på 38 000 kr.

Exempel 2  - när kunden köper en likvärdig, labbodlad diamant 

Kunden köper en labbodlad diamant om 1ct för 16 500 kr. Kunden vill 8 år senare sälja diamanten och väljer då att sälja den på auktion. Hon får i stort sett ingenting för diamanten utan enbart för guldet i ringen. Det blir alltså en total värdeminskning på 100 procent, vilket innebär en förlust på 16 500 kr.

När man tittar man på helheten så inser många att kunden som köpt den labodlade diamanten förlorar mindre i det långa loppet eftersom de spenderade mindre pengar på diamanten från första början. Samtidigt njöt de av samma skönhet och hållbarhet i sin ring. Denna ekvationen är relevant för många storlekar, men när diamanten växer sig för stor anser vi att man ska ta andra saker i beaktning. För en mer genomförlig förklaring är du varmt välkommen att kontakta oss, vi är experter på diamanter.

Finns det fler fördelar att köpa labbodlade diamanter?

Naturliga diamanter förknippas än idag med konflikter, barnarbete och miljöförstöring. Det är felaktig marknadsföring då branschen för diamanter utvecklats och förändrats och är idag kontrollerad och välskött. Många länder och dess ekonomi är beroende av att naturlig diamanthandel fortlöper, dock känner många kunder en fortsatt osäkerhet gentemot naturliga diamanter. Ett utmärkt alternativ är då en labbodlad, syntetisk diamant, där man kan utesluta dessa osäkerheter om man känna sig trygg. Företagen som marknadsför dessa diamanter trycker de även på att energin som används för framställning är grön el och och därmed framställda på ett energisnålt vis med minimal inverkan på miljön.

Gäller er prisgaranti även på labbodlade diamanter?

Ja, självklart ingår vår prisgaranti även för labbodlade diamanter. Vi vill vara din leverantör av diamanter och även inom detta område sitter vi på några av världens största databaser för labbodlade diamanter. 

Är certifikaten för labbodlade diamanter lika bra som för de naturliga diamanterna?

Det marknadsledande certifikatet för naturliga diamanter är GIA certifikat, detta på grund av att man anser att de håller den högsta och mest pålitliga kvaliteten. GIA certifikatet har blivit en garanti för kunderna om att deras diamant håller en viss kvalitet.

När det gäller labbodlade diamanter är man inte lika noggrann med certifikaten. Eftersom priset på stenarna är låga så lägger många tillverkare fokus på att certifiera sina diamanter med IGI certifikat som är ett billigare alternativ till GIA. En certifiering påverkar priset på diamanten och eftersom GIA certifikat har ett högre pris kan de i vissa fall bli dyrare än själva diamanten. Därför väljer många leverantörer att nöja sig med IGI som en kvalitetsgaranti.

Oavsett vilken diamant du handlar så kontrolleras alla diamanter av vår egen diamantgraderare som säkerställer att alla diamanter håller rätt kvalitet oavsett var certifikatet stadgar.

Var smart - använd vårt prisgarantipaket

Hos oss på Jewellery SAFARI arbetar vi på ett transparent sätt när det kommer till priser på diamanter. Därför har vi valt att erbjuda våra kunder prisgaranti på alla diamanter. Hos oss kan du införskaffa din diamant för bästa pris i en fysisk butik av personal som är utbildad inom diamanter. Men vad innebär egentligen vår prisgaranti? Läs mer om det nedan och därefter kommer ni förstå varför ni ska välja att handla det smycke ni drömmer om hos oss.

Detta ingår

 • Vi tar fram bästa diamanten till bästa priset på marknaden.
 • Vi utbildar er inför köpet.
 • Vi genomför en prisjämförelse med de stora marknadsledande sidorna på nätet.
 • Vi matchar priset!
 • Vi designar en personlig ring med er efter er önskemål. Ni är välkomna att vara en del av processen och komma med egna förslag.
 • 3D skisser ingår.
 • Vi 3D printar den ring ni har valt så ni får prova den innan vi tillverkar ett original. Det ger er möjligheten att säkerställa både storlek och form.
 • Vi tillverkar ringen i den valda ädelmetallen.
 • Vi erbjuder exklusiv handgravyr i alla ringar.
 • Vi justerar ringen kostnadsfritt inom 1 år alternativt en kostnadsfri service av er ring då vi rengör och putsar ringen, ser över samtliga diamanter och rhodium behandlar ringen om materialet är vitguld.

Vår erfarenhet är att många som skall handla diamanter försöker utbilda sig inom området innan de gör ett inköp. Därför har vi valt att erbjuda vår expertis till er utan extra kostnad. Vår utbildade diamantgraderare från Antwerpen guidar er på plats eller via mail, tar fram de bästa priserna, jämför med de stora näthandelsidorna och ger er en kostnadsfri offert utan mellanhänder. Vi erbjuder även möjlighet att designa er personliga drömring, vilket självklart även ingår i prisgaranti-paketet. Så låt oss bli din guide till det perfekta diamantsmycket!

Frågor & svar om vår prisgaranti

Vad innebär prisgaranti på diamanten?

Vi är experter på diamanter och därför kan vi erbjuda prisgaranti på alla våra diamanter vilket innebär att oavsett om du hittar en diamant billigare på nätet eller i en fysisk butik, nationellt eller internationellt, så matchar vi priset. Självklart med likvärdigt GIA certifikat.

Hur kan ni erbjuda så bra priser på era diamanter?

Vi har lång erfarenhet i diamantbranchen och har därför också utvecklat ett kontaktnät som gör att vi kan handla alla diamanter för bästa pris på marknaden, utan mellanhänder. Vi anser dessutom att alla diamanter har ett marknadsvärde och prissättning bör därför sättas efter en internationell standard. 

Är de diamanter ni erbjuder i er prisgaranti samma kvalitet som de på de aktörerna på nätet?

Samtliga diamanter vi erbjuder har ett GIA certifikat, och oftast kan vi erbjuda samma identiska certifikat som finns på de stora handelssidorna på nätet som säljer diamanter. Om vi får tillgång till numret som är listat i certifikatet kan vi erbjuda dig just den diamanten och i de flesta fall kan vi även erbjuda ett bättre alternativ för ännu bättre pris.

Hur kommer det sig att ni kan erbjuda exakt samma diamanter?

Generellt sätt så finns i stort sett alla diamanter som du finner på de stora handelssidorna på nätet på olika internationella  databaser. Det innebär att om man har tillgång till dessa databaser så har man tillgång till exakt samma diamanter. Vi har just detta och erhåller de största databaser inom diamanter i hela världen.

Det är första gången jag handlar en diamant kan ni hjälpa mig finna den bästa diamanten för bästa pris samt erbjuda mig prisgaranti?

Ja självklart kan vi det, vi anser att alla kunder har rätt att få bästa pris på sitt köp av diamanter. Tillsammans med oss kan vi jämföra priset på de stora aktörerna och ta fram det bästa alternativet till dig och oftast kan vi även erbjuda ett bättre pris än konkurrenterna .

Jag bor inte i Göteborg men vill gärna handla från er kan ni guida mig och ta fram en diamant samt designa en ring?

Absolut kan vi det, ni kan maila oss eller ringer så bokar vi ett digital konsultation  vi kan även erbjuda skypesamtal. Under mötet lyssnar vi på era önskemål och hjälper er få fram det bästa diamant alternativet för förmånligare pris på marknaden.

Kan ni även erbjuda prisgaranti på ringen?

Ja! I vår prisgaranti ingår ett helhets paket så ja det kan vi göra. Kunden väljer själv om de vill köpa enbart diamanten eller om de vill köpa en helhet inklusive ring.

Behöver jag köpa till någon försäkring för min diamantring?

Jättebra fråga! I jakten på information och rätt pris på diamantringen glömmer man oftast bort försäkrings frågan som är jätteviktig. Oftast täcker hemförsäkringen de flesta ringar inköpsvärde max 50 000kr. Dock rekommendera vi att alltid kontrollera villkoren för er hemförsäkring så ni vet vad som gäller just er. Dessutom har många försäkringsbolag valt att endast ersätta smycken inhandlade i nordiska länder. Vi erbjuder även en smyckesförsäkring till en extra kostnad för lite dyrare ringar.

Kontakta oss

Smycken är högst personligt och ska spegla såväl din personlighet men också dina drömmar och visioner. För oss är det viktigt att du får den tid du behöver och därför önskar vi att du bokar tid för konsultation. Då kan vi lova att tiden du besöker oss tillägnas dig och dina behov. En konsultation är kostnadsfri och utan förbindelser.

När du besöker oss får du berätta mer om dina tankar, drömmar och vi visar dig gärna kreationer vi tidigare gjort för att ge dig inspiration.

Fyll i uppgifterna i kontaktformuläret så återkommer vi så snart vi kan.

Var god ange ditt namn.
Var god ange ett giltigt telefonnummer.
Var god ange ett meddelande.
Du måste acceptera villkoren.